Duodecimin Päätöksentuki otetaan käyttöön Virossa

06.06.2019
Viron Sairausvakuutusrahasto hankkii kliinisen päätöksentuen järjestelmän (Clinical Decision Support System) kaikkien virolaisten perhelääkäreiden käyttöön vuoden 2020 aikana. Päätöksentukikokonaisuuden toimittajaksi valikoitui Kustannus Oy Duodecim.

Viron Sairausvakuutusrahasto ja Maailmanpankki tutkivat pitkäaikaissairauksien hoidon laatua Virossa. Tutkimusten perusteella hoidon laatu vaihteli, koska lääkäreillä ei työmäärän takia ollut riittävästi mahdollisuuksia tutustua päivittyviin hoitosuosituksiin ja potilaan aikaisempaan terveyshistoriaan: diagnooseihin, tehtyihin tutkimuksiin ja lääkityksiin. Viron Sairausvakuutusrahasto satsaa nyt perhelääkäreiden työn laadun parantamiseen hankkimalla Duodecimin Päätöksentukipalvelun.

Viron perhelääkäriyhdistyksen johtajan, lääkäri Le Vallikiven mukaan päätöksentuki on perhelääkäreille välttämätön apuväline digitaalisen tiedon maailmassa. ”Päätöksentuen avulla voidaan varmistaa potilaan terveydelle paras toimintatapa”, Vallikivi kuvailee.

Viron Sairausvakuutusrahasto suunnittelee päätöksentukijärjestelmän laajentamista myöhemmin myös sairaalakäyttöön.

Kliinisen päätöksentuen hankintaa Virossa rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Viron Sairausvakuutusrahasto yhteistyössä Viron sosiaali- ja terveysministeriön tietojärjestelmäkeskuksen, Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) kanssa.

Lue myös: Päätöksentuki taipuu moneen tarpeeseen

lisätietoja: Timo Haikonen – timo.haikonen[at]duodecim.fi